Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

Martijn vertelt:

‘Sinds 3 jaar ben ik aan het werk als Assistent Accountant bij Bastiaan Accountants. Dat houdt in dat ik de accountants ondersteun met alle werkzaamheden: het opstellen van financiële rapporten, aangiftes; eigenlijk alles wat te maken heeft met financiën. 

Een dag uit het leven van een Assistent Accountant bij Bastiaan Accountants is heel wisselend. Het ligt aan wat er op de planning staat en hoe vaak je gebeld en gemaild wordt door klanten. De een heeft bepaalde jaarstukken nodig, de ander cijfers voor de bank om een huis te kunnen kopen.  Soms verwerk je veel administratie en een andere dag ben je vooral bezig met aangiftes. Geen dag is hetzelfde. Ik wil bijna zeggen: geen uur is hetzelfde!

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik mensen help met hun financiën. Ik houd me graag bezig met jaarverslagen: dan kun je zien wat er in een jaar allemaal is gebeurd. 

Bastiaan Accountants is een klein kantoor. Daardoor is er altijd veel aandacht voor jou als persoon. Er wordt goed op je gelet en je krijgt ruimte om je te ontwikkelen. Als je je werk goed doet, krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Dit heb ik altijd erg gewaardeerd. Ook kennen alle collega’s elkaar goed, je bouwt toch sneller een band met elkaar op als je met een kleinere groep bent. 

We hebben op kantoor tussen de middag samen pauze. Dan eten we een broodje met elkaar en ontspannen we nog even; bijvoorbeeld met een potje tafeltennis of poolen. Op vrijdagmiddag doen we dat graag met een drankje erbij. 

We zijn een modern kantoor dat met de tijd meegaat. We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken voor de klant, onder andere door veel te automatiseren. Klanten kunnen bijvoorbeeld bonnetjes inscannen via hun telefoon. Het scheelt een hoop tijd en ze hoeven niet meer allemaal papier te bewaren. 

Je kunt bij Bastiaan Accountants veel ervaring opdoen, al helemaal als je net uit de schoolbanken komt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en mogelijkheden en het is daarnaast ook nog eens gewoon heel gezellig op kantoor!’

Ook werken bij Bastiaan Accountants? 

Bekijk onze openstaande vacatures!