Johan Bosklopper

Johan Bosklopper

Johan vertelt:

‘Ik werk sinds ongeveer een jaar bij Bastiaan Accountants als Assistent Accountant. Ik ben het aanspreekpunt voor ondernemers als ze vragen hebben. Verder houd ik me bezig met onder andere de vennootschapsaangifte, de belastingaangifte en jaarverslagen. 

Hoe een dag van een Assistent Accountant eruitziet? Dat is erg gevarieerd! Ik begin ’s ochtends met het checken van mijn mail en alle vragen van ondernemers te beantwoorden. Soms zit daar uitzoekwerk tussen, waar ik dan mee aan de slag ga. Wanneer ik tijd heb, maak ik jaaroverzichten. In januari, april, juli en oktober houd ik me veel bezig met belastingaangiftes omzetbelasting.

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met ondernemers. De ene keer werk je met iemand uit de bouw, de andere keer met een psycholoog, een fysiotherapeut of een schoonheidsspecialist. Je werkt met heel verschillende soorten mensen en dat maakt het werk leuk en uitdagend. En wanneer je helpt bij hun vragen, zie je direct resultaat van je werk. Dat vind ik mooi. 

Bij Bastiaan Accountants heb je veel vrijheid. Dat vind ik fijn. Als ze weten wat je aankunt, krijg je genoeg uitdagingen en geven ze je een gevoel van vertrouwen, dat je zelfstandig je ding kunt doen. 

Eens in de zoveel tijd komen we samen om te kijken: waar wil je naartoe? Daarin word je gestimuleerd. In september ga ik proberen de titel Accountant te halen, door een opleiding naast mijn werk te doen waarbij ik één keer in de week naar school ga.

Waarom een klant bij Bastiaan Accountants komt? We gaan op een laagdrempelige en persoonlijke manier om met onze klanten. Daarnaast is het werk dat je levert natuurlijk je visitekaartje. We zijn nu ook SRA-gecertificeerd, samen met maar 9 andere kantoren in Groningen, waarmee we laten zien dat we aan een bepaalde kwaliteitsstandaard voldoen. 

En waarom je bij Bastiaan Accountants zou willen werken? Omdat het een hele leuke, uitdagende plek is om te leren hoe je het accountancy beroep instapt. Je kunt snel groeien, hebt snel contact met de klant en veel verschillende taken. Iedereen werkt samen met elkaar en we zijn niet alleen maar serieus: een dolletje maken hoort er zeker bij!’ 

Ook werken bij Bastiaan Accountants? 

Bekijk onze openstaande vacatures!