Vermogensplanning

Een belangrijk onderdeel van financiële planning is vermogensplanning. Met alleen financiële planning bent u er niet. U wilt immers ook advies over hoe u uw vermogen het beste kunt plannen om uw wensen en doelstellingen waar te maken.

Bij een vermogensplanning wordt dan gekeken wat voor u de mogelijkheden zijn om vermogen te genereren of uit te bouwen, door bijvoorbeeld te sparen of te beleggen.

Ook wordt gekeken naar hoe en wanneer dit vermogen dient te worden ingezet. Zo kunt u uw vermogen aanwenden om dalingen van uw inkomen op te vangen. En bij een inkomenspiek kunt u uw vermogen weer ‘aanvullen’.

Vermogensplanning

Nadat de financieel planner uw financiële situatie in kaart heeft gebracht, kan hij u adviseren hoe u het beste uw vermogen kunt plannen om uw risico’s te beperken en doelstellingen te behalen. Indien van toepassing kijkt deze specialist ook naar de mogelijkheden om uw vermogen over te hevelen naar een volgende generatie en hoe u ervoor kunt zorgen dat de volgende generatie niet teveel belasting betaalt.

Tevens zal hij u kunnen informeren over hoe u het beste uw geld kunt beleggen en welke risico’s u bij de verschillende opties loopt.

Ook uw wensen en doelstellingen zijn belangrijk

Het gaat bij vermogensplanning niet alleen om het rendement op uw vermogen, maar ook om uw wensen en doelstellingen en hoe u deze in vervulling kunt laten gaan zonder dat u hiervoor onnodige en ongewenste risico’s loopt.

Voor een kennismakingsgesprek kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen (050-5492350).