Nalatenschapsplanning

Eens komen we te overlijden. Bij een nalatenschapsplanning of Estate Planning wordt gekeken naar de juridische en fiscale mogelijkheden om vermogen over te dragen aan een volgende generatie.

Voorkom dat de fiscus uw voornaamste erfgenaam wordt!

Aan de hand van de situatie van u en uw partner wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn. Bij een slimme nalatenschapsplanning kunt u aanzienlijke fiscale voordelen realiseren.

Weet u wat er gebeurt met uw nalatenschap?

‘Estate Planning’ is het Engelse woord voor nalatenschapsplanning. Het begrip Estate Planning is, net als financiële planning, uit de Verenigde Staten overgewaaid en richt zich op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogen.

Niet alleen de fiscale aspecten zijn belangrijk

Vaak gaat het er bij Estate Planning over om het opgebouwde vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Het is daarbij belangrijk dat er gekeken wordt naar wat uw wensen zijn met betrekking tot de overgang van uw vermogen naar een volgende generatie. Binnen Estate Planning wordt met name geadviseerd over de samenhang van huwelijkse voorwaarden, testament, schenkingen en eventueel ondernemingsrecht.

Een financieel planner kan u onder andere begeleiden op het gebied van:

  • Wijzigen of opheffen van huwelijksvoorwaarden
  • Wijzigen van een testament
  • Schenken
  • Afwikkelen van de nalatenschap

Voor een kennismakingsgesprek kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen (050-5492350).