Terugbetalen TVL steun - Een betalingsregeling die bij de ondernemer past

  • Home
  • Nieuws
  • Terugbetalen TVL steun - Een betalingsregeling die bij de ondernemer past
Pexels Skitterphoto 332304
Gepubliceerd op: 16-07-2021

Sinds de start van de coronasteunmaatregelingen zijn er veel subsidies uitgekeerd aan getroffen ondernemers. In sommige gevallen blijkt achteraf dat er meer subsidie is ontvangen, dan eigenlijk recht op was. Dit kan bijvoorbeeld komen door verkeerde schattingen van het omzetverlies. De uitkeringsinstanties proberen hier zo soepel mogelijk mee om te gaan.

 

Het RVO & de TVL regeling

Dit geldt ook voor het RVO. Zij zijn verantwoordelijk voor de TVL regeling. Mocht het zo zijn dat je teveel ontvangen TVL steun moet terugbetalen, dan zijn hier betalingsregelingen voor. Mocht deze situatie zich voordoen en kunt u de teveel ontvangen steun niet in één keer terugbetalen? Dan heeft u de volgende opties bij het RVO:

  • betaling in 6 maandelijkse termijnen betaling;
  • in 12 maandelijkse termijnen;
  • een persoonlijke betalingsregeling. Het RVO neemt hiervoor contact op met de aanvrager.

 

Meerdere periodes

Moet iemand voor meer TVL-periodes terugbetalen? Dan volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. Het RVO kan verschillende periodes namelijk niet met elkaar verrekenen.

 

Betalingsregeling aanvragen

Een betalingsregeling is online makkelijk aan te vragen. eHerkenning (eH3) of hoger of DigiD is nodig om in te loggen. Het wordt wel aangeraden een terugbetaling waar mogelijk in 1x te doen.

 

Bron: rvo.nl

Wilt u meer informatie over de TVL regeling of heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via info@bastiaanaccountants.nl of bel ons op 050-5492350.