Nieuws

Bastiaan Accountants is aangesloten bij het SRA.

Kwaliteit, kennis en deskundigheid zijn de belangrijkste vereisten voor het SRA-lidmaatschap. Ieder SRA-kantoor wordt met vaste regelmaat door onafhankelijk deskundigen hierop gecontroleerd. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare partner.

28-02-2023

Promotiedagen

Op 9 & 10 november vinden de Promotiedagen plaats in Martiniplaza. Ook Bastiaan Accountants is wederom vertegenwoordigd, standnummer 6063. Samen met de VBNO en een grote groep ondernemers uit ons gebied! We staan vlakbij de andere bedrijvenverenigingen en tegenover het netwerkplein van de gemeente Groningen. 

05-11-2021

BTW-aangifte BV vanaf 2022 verplicht met eHerkenning

Ondernemers kunnen vanaf 2022 niet meer terecht op het ‘oude portaal’ van de Belastingdienst voor hun BTW-aangifte. Zij moeten dan over naar Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld bv’s die zelf aangifte doen de digitale sleutel eHerkenning moeten hebben. Eenmanszaken kunnen nog steeds met DigiD inloggen.

17-09-2021

Loket TVL tweede kwartaal met vertraging alsnog geopend

Vanwege de aanpassing van de referentiesystematiek die het kabinet in mei aankondigde duurde het langer dan aanvankelijk de bedoeling was, maar vrijdag is dan toch het TVL-loket geopend voor ondernemers die in het tweede kwartaal van 2021 geraakt zijn door de coronamaatregelen. Ondernemers kunnen vanaf 25 juni 08:00 uur de TVL Q2 2021 aanvragen.

25-06-2021

Loket NOW 5 open!

Werkgevers kunnen vanaf donderdag 6 mei bij het UWV een aanvraag indienen voor de vijfde periode van de NOW-regeling. De tegemoetkoming in de loonkosten geldt voor de maanden april tot en met juni 2021. Het UWV-loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

06-05-2021

Veiliger TVL aanvragen met eHerkenning niveau 3 of hoger

Vanaf 12 april 2021 is het verplicht de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) met eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Dit geldt voor TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021. Het niveau wordt verhoogd om het aanvragen veiliger te maken. Voor aanvragers met DigiD verandert er niets.

26-03-2021

Bijtelling auto van de zaak na 60 maanden in 2021

De bijtelling die de werknemer betaalt voor het privégebruik van de auto van de zaak is 60 maanden geldig. Wat gebeurt er na deze vijf jaar met de bijtelling?  Met name voor hybride en volledig elektrische modellen is dat een interessante vraag.

08-03-2021

UWV opent loket voor vierde periode NOW-subsidie

Ondernemers kunnen vanaf vandaag bij het UWV een aanvraag doen voor de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De tegemoetkoming in de loonkosten geldt voor januari tot en met maart 2021.

15-02-2021

De opmars van bitcoin & andere cryptovaluta

Het kan u de laatste tijd bijna niet ontkomen zijn. Bitcoin doorbreekt deze week opnieuw alle records. Ook andere cryptovaluta zoals Ethereum en Dogecoin komen de laatste tijd steeds vaker in het nieuws voorbij. Deze week werd bekend dat autobedrijf Tesla een forse investering in Bitcoin heeft gedaan en dat Mastercard cryptovaluta wil gaan ondersteunen. Maar wat zijn de fiscale gevolgen van het bezitten van of het betaald worden in cryptovaluta voor u als ondernemer?

12-02-2021

ZOOM Meeting: kies verstandig uit het woud aan ondersteuningsmaatregelen

KIES VERSTANDIG UIT HET WOUD AAN ONDERSTEUNINGSMAATREGELEN!

Een verkeerde keuze kan verstrekkende gevolgen hebben in de toekomst. Voor welke maanden vraagt u ondersteuning aan en waarom?

Wanneer kunt u het voorschot verwachten en redt u het tot die tijd. Subsidie voor de loonkosten betekent dat u de eerste periode niet meer kunt reorganiseren. Verwacht u voor de rest van het jaar een blijvende omzetdaling, dan is het wellicht beter andere opties te bespreken. En hebt u alle stukken wel om ervoor te zorgen dat u een volledige aanvraag hebt? Anders treedt er zomaar weer vertraging op. Kunt u nog afscheid nemen van werknemers die niet functioneren of binnenkort langer dan 104 weken arbeidsongeschikt zijn en wat betekent dat dan voor de subsidie. Zomaar een aantal vragen uit de praktijk.

16-06-2020

Corona, NOW-regeling klaar: loketten vanaf 6 april open

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) bekendgemaakt. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. Binnen 24 weken na afloop van de periode waarover de NOW is toegekend dient de werkgever vaststelling van de subsidie aan te vragen. In beginsel is hiervoor een accountantsverklaring vereist. 

16-06-2020

Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Onder meer de NOW-regeling wordt verlengd en aangepast, en er komt een nieuwe regeling voor het mkb bij.

 

16-06-2020